Vloot uitgebreid naar 67 elektrische bussen: met nog eens 20 Citea’s Electric van VDL Bus & Coach onderstreept Kiel haar klimaatambities

Verschenen: 23 februari 2021

De Noord-Duitse stad Kiel zet in op verdere vergroening van het openbaar vervoer en heeft, bovenop de 47 gelede elektrische bussen waarvan de laatste levering in september is voorzien, nog eens 20 Citea’s SLF-120 Electric besteld. Tegen het einde van 2021 rijden in Kiel in totaal 67 elektrische Citea’s van VDL Bus & Coach.

De samenwerking tussen KVG Kieler Verkehrsgeselschaft en VDL Bus & Coach, die op 8 oktober 2019 werd bekrachtigd, krijgt met deze vervolgorder wederom een nieuwe impuls. “Wij zijn erg trots op het vertrouwen dat Kiel in ons stelt, op basis van onze jarenlange kennis en ervaring op het gebied van e-mobiliteit”, zegt Boris Höltermann, Managing Director van VDL Bus & Coach Duitsland. “Kiel heeft een duidelijk klimaatdoel, dat naadloos aansluit bij onze doelstelling ‘Aiming for Zero’. Wij hopen door het intensiveren van onze relatie samen nog vele mijlpalen te bereiken.”

Goede ervaringen

De 20 Citea’s SLF-120 Electric gaan rijden op 5 lijnen in de stad. Ze worden niet alleen ’s nachts geladen op het depot, maar ook op de lijnen waar de nodige laadinfrastructuur aanwezig is bij de eindhaltes voor snelladen. Sinds de ingebruikname van de eerste Citea, in september vorig jaar, zijn ruim 160.000 elektrische kilometers afgelegd. Inmiddels heeft KVG 19 elektrische bussen in operatie genomen. KVG-directeur Andreas Schulz: “Wij hebben de doelstelling om in 2030 volledig elektrisch openbaar vervoer aan te bieden. De ervaringen met VDL Bus & Coach zijn zeer positief. Met deze elektrische bussen, waarmee we jaarlijks circa 87 ton CO2 per bus besparen, draagt KVG bij aan een betere en stillere leefomgeving. Daarnaast stellen wij de gemeente Kiel in staat om haar ambitieuze klimaatdoelstellingen te halen.”

KVG

Met 29 lijnen en 9 nachtbuslijnen bedient KVG 24 uur per dag meer dan 886 haltes in het stadsgebied van Kiel en de omliggende gemeenten. In het jaar 2019 werden meer dan 10,4 miljoen kilometers afgelegd en meer dan 33,7 miljoen passagiers vervoerd. Met ongeveer 740 medewerkers – van wie bijna 520 buschauffeurs – neemt KVG in Kiel een belangrijke positie in als werkgever.

100 miljoen elektrische kilometers

De steden Münster, Keulen, Osnabrück, Oberhausen-Bottrop, Leipzig en Kiel leveren in Duitsland dagelijks een bijdrage aan het uitgangspunt van VDL Bus & Coach: ‘Aiming for Zero’. De komende jaren worden ook de steden/gemeenten Plön, Volklingen, Neuss, Braunschweig, Verden en Goslar aan dit lijstje toegevoegd.

Na de eerste 5 VDL Citea’s SLF-120 Electric voor Münster in 2015 zijn er tot nu toe al meer dan 100 voertuigen in Duitsland afgeleverd die volledig elektrisch rijden, samen goed voor ervaring met meer dan 4 miljoen elektrische kilometers in het openbaar vervoer.

VDL is al ruim 25 jaar actief op het gebied van elektrisch vervoer. Sinds de introductie van de eerste Citea SLF-120 Electric in Genève, tijdens de UITP Mobility & City Transport beurs in 2013, heeft VDL Bus & Coach zich sterk gericht op elektrische mobiliteit. Met inmiddels bijna 800 bussen in 10 landen en dagelijks meer dan 135.000 kilometers in vele Europese steden en regio’s is de magische grens van 100 miljoen elektrische kilometers inmiddels bijna bereikt.

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This