Volvo Trucks bespaart brandstof met nieuwe verbeteringen

Verschenen: 6 december 2018

De opgewaardeerde D11- en D13-dieselmotoren die Volvo Trucks aanbiedt in de Volvo FH, FM en FMX, beantwoorden voortaan aan de nieuwe Euro 6 Step D-voorschriften en voorzien een aantal verbeteringen die transporteurs helpen om de brandstofkosten te drukken.

“Aangezien brandstof nog steeds een derde van de totale kosten van transporteurs uitmaakt, blijven we alles in het werk stellen om het brandstofverbruik van onze vrachtwagens verder te reduceren”, aldus Claes Nilsson, President van Volvo Trucks. “Dit keer resulteerde een combinatie van kleine verbeteringen in een aanzienlijke kostenbesparing voor onze klanten, zonder dat daarbij aan de prestaties of productiviteit werd geraakt.”

De nieuwe Euro 6 Step D-normen moeten ervoor zorgen dat voertuigen ook in normale bedrijfsomstandigheden aan de emissienormen beantwoorden. Om aan die strengere emissienormen te voldoen, heeft Volvo Trucks onder meer een nieuwe motorsturing uitgedokterd en de uitlaatcoating na het uitlaatgasbehandelingssysteem verbeterd.

Ook gebruikt de opgewaardeerde D13-dieselmotor een nieuwe VDS-5-olie met lage viscositeit en nieuwe olieringen op de zuigers, die het brandstofverbruik en de interne wrijving verlagen. Bovendien bespaart de 500 pk sterke motor extra brandstof door dezelfde hoge compressieverhouding te gebruiken als de versies met 460 en 420 pk.

De kaartgestuurde I-See-software gebruikt kaartgegevens om de topografie van de route te voorspellen en het schakel-, acceleratie- en motorremgedrag daarop af te stemmen. Het systeem werd ontwikkeld om de kinetische energie van het voertuig optimaal te benutten en werd nog verbeterd met een aantal upgrades, waaronder een nieuwe schakelstrategie en de functie ‘selectief rollen’, die de  ‘I-Roll’ modus doeltreffender gebruikt.

“Deze updates zullen onze klanten helpen om de nieuwe emissienormen voor te blijven en tegelijk het brandstofverbruik van de Volvo FH, FM en FMX te optimaliseren”, besluit Claes Nilsson.

De nieuwe geüpgrade motoren kunnen vanaf eind december 2018 besteld worden.

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This