VPD Transport & Logistics kiest als eerste in België voor de nieuwe 7-liter Scania motoren

Verschenen: 13 februari 2019

Recent nam de firma VPD Transport & Logistics uit Halle als één van de eerste in België vier Scania bakwagens van het type P250, voorzien van de nieuwe 7-liter motor, in gebruik. VPD kiest daarmee voor een stille, comfortabele maar toch krachtige motor, die tijdens de vele korte ritten in de stad ruimschoots voldoende koppel levert. VPD verzorgt o.a. voor Ikea de huis-aan-huis distributie, etageleveringen en zelfs montage van meubels bij de eindklant. 

 

VPD werd in 1946 in Lembeek door Felix Van Peteghem opgericht als een kleinschalig familiebedrijf dat zich specialiseerde in het vervoer van bouwmaterialen. Intussen heeft de derde generatie de fakkel overgenomen, en is het bedrijf gegroeid naar een 75 werknemers tellende onderneming met een vloot van meer dan 40 distributievrachtwagens en twee strategisch gelegen magazijnen met meer dan 20.000 m2 opslagruimte. Vandaag verzorgt VPD een efficiënte 24-uurs distributie over heel België en Luxemburg van vooral bier, witgoed en elektro en is het gespecialiseerd in 2-Man Delivery, waarbij twee VPD-medewerkers de bestelde goederen tot bij de klant leveren. Met 25 vrachtwagens voert het voor Ikea de thuisleveringen uit waarbij de goederen door de eigen mensen naar binnen gebracht en zelfs volledig geïnstalleerd worden. Het bedrijf draagt service en klantvriendelijkheid dan ook hoog in het vaandel.


VPD Transport & Logistics was één van de eerste bedrijven in België die voor de nieuwe 7-liter motor koos, een optimale motor voor binnenstedelijke toepassingen. De vier distributiebakwagens zijn voorzien van de nieuwe, stille krachtbron die met zijn 250pk een koppel van 1.100Nm levert. Zaakvoerder Dirk Van Peteghem verklaart: ‘Ik heb zelf in Zweden de gelegenheid gehad om met de nieuwe 7-liter te rijden. De stille motor, het geringe omgevingsgeluid en het comfort voor de chauffeur door de lage instap zijn mij direct opgevallen. Qua koppel en vermogen zijn ze even sterk als de 9-liters.’ De nieuwe trucks zijn met het oog op comfort en veiligheid voor de chauffeurs voorzien van de halflange CP17L dagcabine. De geringe cabinehoogte en de brede instap vergemakkelijken tijdens het vele stop & go werk in de binnenstad het in- en uitstappen en moeten voor minder arbeidsongevallen en tevredener chauffeurs zorgen. Door de Opticruise versnellingsbak i.c.m. de 7-liter motor krijgt de P-cabine ook een lagere motortunnel, waardoor deze cabine erg ruimtelijk aanvoelt. 

Scania lanceerde in 2018 zijn nieuwe Urban-gamma. Naast een nooit gezien scala aan cabines, werd ook de nieuwe 7-liter motor voorgesteld. Deze motor, beschikbaar met vermogens van 220, 250 en 280 pk, is vooral voor stadsdistributie een uitstekende aanvulling van het Scania aanbod. Doorslaggevend in de keuze voor de nieuwe aankoop was het goede contact met de werkplaats Huizingen, die op basis van een repair & maintenance contract het wagenpark opvolgt en van de nodige service voorziet. Dirk Van Peteghem: ‘De service die we van Scania in Huizingen krijgen is altijd correct. Al meer dan tien jaar worden we steeds goed geholpen, ook in het weekend en bv. bij problemen na de werkuren. We zijn hier erg tevreden over.’ Naast de P250 bakwagen bestelde VPD tegelijkertijd drie nieuwe Scania trekkers van het type R410 met een R-slaapcabine.

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This