VTS en Thermo King werken samen aan transport en logistiek van farmaceutica

Verschenen: 11 januari 2018

Thermo King® en VTS Transport & Logistics, specialist in temperatuurbeheerst transport- en magazijndiensten voor medische en farmaceutische bedrijven, tillen hun partnerschap naar een hoger niveau door kennis en ervaring te delen tijdens de recente 2017 Parenteral Drug Association (PDA) conferentie en tentoonstelling in Praag, Tsjechië. Peter Wilms, Pharma Solutions specialist en sales manager bij Thermo King en Joost Hafmans, directeur en eigenaar van VTS Transport & Logistics, benadrukten in hun presentatie het belang van realtime zichtbaarheid van de temperaturen in de toeleveringsketen van farmaceutische producten. Ze toonden aan hoe men tijdens het transport de veiligheid van medische componenten naar de productiefaciliteit kan verzekeren en hoe de eindproducten in de last mile weer volgens de veiligheidsnormen naar distribiteurs, ziekenhuizen, apotheken en winkels worden vervoerd.

“Het handhaven van de kwaliteit en integriteit van medische en biologische producten tijdens transport is van het grootste belang voor de farmaceutische fabrikanten en logistieke dienstverleners, en natuurlijk voor de volksgezondheid en patiëntveiligheid,” vertelt Wilms. “We werken al vele jaren samen met VTS en we zijn dankbaar dat we hun vertrouwde partner zijn. Hun vloot bestaat uit ons volledige portfolio van koelunits voor vrachtwagens en opleggers en is uitgerust met aanvullende oplossingen zoals het geïntegreerde telematica systeem. Dit beschermt medische producten door op alle punten van de bevoorradingsketen kritische controles uit te kunnen voeren en het biedt “real-time tracking, monitoring en vlootmanagement, als aanvulling op incidentrespons”.

Onlangs heeft VTS zijn koelvloot geüpgraded met de nieuwste SLXi-koelunits voor opleggers. Die zijn ontwikkeld met de focus op intelligentie, communicatiemogelijkheden, brandstofverbruik en temperatuurregeling.

Joost Hafmans: “Zichtbaarheid, bewaking en registratie van opslagtemperaturen, temperatuurmeting van de verschillende compartimenten om warme en koude plekken te vinden en om gepaste actie te ondernemen wanneer temperatuurafwijkingen worden opgemerkt, is een uiterst belangrijke factor bij het transport en de opslag van farmaceutische producten. Thermo King helpt ons een antwoord te geven op de precieze vraag van de farmaceutische industrie door systemen, oplossingen en een breed spectrum aan diensten te leveren waarmee we de productkwaliteit kunnen handhaven en de integriteit van de toeleveringsketen kunnen optimaliseren.”

De SLXi is een compleet met telematica uitgeruste koelopleggerunit. De unit en de conditie van de lading zijn volledig zichtbaar met Thermo King’s nieuwe TK BlueBox. Die verzamelt en registreert de unitgegevens, die met behulp van een gratis app op Bluetooth®-apparaten kunnen worden geraadpleegd. Dit biedt communicatie in twee richtingen, waardoor de unit direct gecontroleerd kan worden en de kritieke gegevens altijd beschikbaar zijn. Gebruikers kunnen ontdooien, pre-trips, instelpunten en aanvullende bedrijfsmodusinstellingen op afstand beheren.

De Thermo King TracKing™ maakt gebruik van een webgebaseerd telematicasysteem voor het monitoren van temperaturen, deuropeningen en brandstofniveaus; het veranderen van instelpunten en andere besturingsparameters; het veranderen van bedrijfsmodi; en reageert op alarmen vanaf elke computer, tablet of smartphone die op het bestaande beveiligde netwerk van de gebruiker is aangesloten. Dit geeft VTS en haar klanten realtime, 24/7-toegankelijkheid en beschikbaarheid van de gegevens en kennis over de actuele toestand, locatie en conditie van het product.

De nieuwste toevoeging aan de VTS opleggerunitvloot zijn de Thermo King ThermoLite zonnepanelen met hoge capaciteit. Deze oplossing is ontworpen om de levensduur van de batterij van de koelunit te verlengen. De zonnepanelen stellen de telematicasystemen in staat om goederen gedurende langere periodes te monitoren, zelfs wanneer de transportkoelunit uitgeschakeld of in rustmodus is. Dit is vooral belangrijk in het farmaceutisch transport waardoor men constant contact met de opleggers behoudt door middel van een telematicasysteem.

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This