WABCO lanceert TRAXEE-fleetmanagementsysteem

Verschenen: 15 juni 2018

TRAXEE-FMS biedt beheerders van kleine en middelgrote vloten een reeks bedrijfskritieke functies zonder zware investeringen of overheadkosten. De oplossing is schaalbaar en verzekert snel rendement. Dankzij TRAXEE kunnen vlootbeheerders hun capaciteit beter coördineren, chauffeursactiviteiten vlotter beheren en hun administratieve efficiëntie verhogen. Het systeem zorgt voor realtime statusupdates van individuele trucks en chauffeurs en helpt transportgerelateerde wetgeving in Europa en Turkije gemakkelijker na te leven.

“Kleine en middelgrote commerciële vloten spelen een zeer belangrijke rol in onze logistieke en transportsector. WABCO’s innovatieve TRAXEE-oplossing is ontworpen als antwoord op een groeiende vraag uit deze sector”, zegt Nick Rens, WABCO President, Aftermarket, Digital Customer Services, Trailer and Off Highway Division. “Met TRAXEE onderstreept WABCO nogmaals de focus op een brede waaier van unieke oplossingen voor commerciële vloten van alle groottes. Voor beheerders van kleine en middelgrote vloten is dit een betaalbare oplossing om hun dienstverlening te verbeteren en hun operationele resultaten te optimaliseren.”

De TRAXEE-applicatie draait zowel op desktopcomputers als op een reeks mobiele toestellen. TRAXEE’s on-board unit kan vlot in elke truck geïnstalleerd worden, om data te capteren en in realtime te streamen naar de vlootbeheerder om beslissingen te ondersteunen. Dankzij een standaard ingebouwd GPS-systeem kan TRAXEE de exacte locatie van elke truck bepalen. De on-board unit kan ook worden gekoppeld aan de digitale tachograaf en het Controller Area Network(CAN-bus)-systeem. Op die manier krijgt de vlootbeheerder realtime inzicht in de rij- en rusttijden en een overzicht van gegevens rond key perfomance, zoals het brandstofverbruik en de ECO-prestaties. TRAXEE verbetert ook de flexibiliteit van de vloot en de communicatie met de klant, onder andere door accurate updates rond het tijdstip van levering en een aantal automatische alarmen en meldingen.

WABCO zal TRAXEE in de loop van 2018 voorstellen op een aantal beurzen voor commerciële voertuigen en vloten, waaronder de IAA Commercial Vehicle Show in Hannover van 20 tot 27 september 2018.

Meer nieuws

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo Trucks ontwikkelt vrachtwagens met verbrandingsmotoren die op waterstof rijden. Wegtests met vrachtwagens die waterstof in verbrandingsmotoren gebruiken, zullen beginnen in 2026 en de commerciële lancering is gepland voor het einde van dit decennium....

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This