Waberer’s gaat ‘zero emission’ met DAF CF Electric

Verschenen: 23 juni 2022

Volledige elektrische truck voor toonaangevende Europese logistiek dienstverlener

DAF Trucks levert Waberer’s zijn eerste volledig elektrische middelzware distributievoertuig. De DAF CF Electric zal voor de toonaangevende Hongaarse logistiek dienstverlener tot zo’n 500 emissievrije kilometers per dag afleggen in en rond Boedapest. Het is de eerste DAF CF Electric die in Centraal-Europa wordt geleverd.

Om de uitstoot te minimaliseren, heeft Waberer’s onlangs 450 Nieuwe Generatie DAF XF trekkers besteld. Met de nieuwe DAF CF Electric onderstreept Waberer’s opnieuw dat het veel waarde hecht aan het verkleinen van zijn ecologische voetafdruk.

500 kilometers per dag 
In 2018 introduceerde DAF als eerste Europese vrachtwagenfabrikant een volledig elektrische distributietruck. De CF Electric – verkrijgbaar als 4×2 trekker en 6×2 bakwagen – is ontwikkeld als antwoord op de groeiende vraag uit de transportsector naar zowel een betere luchtkwaliteit als een lagere CO2-uitstoot. Door goed te plannen en te snelladen, kan de DAF CF Electric honderden ‘zero emission’ kilometers per dag afleggen.

‘Kans voor de transportsector’
“We hebben besloten om de groene weg in te slaan”, zegt Barna Erdélyi, directielid bij Waberer’s. “Deze uitbreiding van onze vloot is een volgende mijlpaal op die route – en deze CF Electric zal niet de laatste zijn. Waberer’s zet zich in voor het leveren van betrouwbare en duurzame logistieke oplossingen. Met volledig elektrische trucks kan de transportsector een rol spelen bij de uitdagingen die de opwarming van de aarde en het verbeteren van de lokale luchtkwaliteit met zich meebrengen.” 

De DAF CF Electric van Waberer’s zal in eerste instantie gebruikt worden voor het transport van allerhande goederen in en rond de Hongaarse hoofdstad Boedapest. 

‘Uitgebreide praktijkervaring’
“DAF levert al jaren volledig elektrische trucks. Daardoor hebben we veel praktijkervaring met deze voertuigen”, zegt Richard Zink, DAF Directeur Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur. “We helpen onze klanten niet alleen bij het vinden van de juiste elektrische truck voor hun specifieke toepassing; we bieden ze een integrale oplossing, inclusief efficiënte laadsystemen en geavanceerde routesimulatieprogramma’s om de dagelijkse bedrijfsvoering te optimaliseren.”

De toonaangevende Hongaarse logistiek dienstverlener Waberer’s heeft zijn eerste volledig elektrische middelzware distributievoertuig in ontvangst genomen: een DAF CF Electric 4×2 trekker.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This