Wanty kiest strategisch voor DAF-voertuigen

Verschenen: 24 april 2019

Het familiebedrijf Wanty heeft eind 2018 zijn vertrouwen in DAF en concessiehouder TH Trucks bevestigd via een bestelling van 6 DAF CF multi assers. Onlangs werden de sleutels overhandigd van 2x DAF CF 480 FAT 6X4, uitgerust met een kipper installatie van AJK en 4x DAF CF480 FAD (8×4). Drie ervan zijn uitgerust met een hydraulische laadklep en één met een systeem voor het op- en afpikken van containers, eveneens van AJK. De nieuwe DAF vrachtwagens zullen ingezet worden voor graafwerken en asfaltering.  

 “Kiezen voor DAF was een weloverwogen, strategische keuze.”, becommentarieert Benoit Soenen, afgevaardigd bestuurder bij Wanty, de aankoop. 

Klantentevredenheid, kwaliteit en persoonlijk contact

Architect Maurice Wanty richtte in 1946 een bedrijf op dat vooral actief werd in de bouw van privéhuizen en constructies in gewapend beton voor de steenkoolmijnen in de regio. 

Door de jaren heen kent de onderneming een grote groei en specialiseert het zich in asfaltering en graafwerken. Eind vorige eeuw diversifieert Wanty naar een industriële groep met verschillende takken: afbraak, wegenbouw en grondwerken, onderhoud van bouwvoertuigen, wegmarkeringen, uitbaten van steengroeves, afvalverwerking …

Ondertussen is de derde generatie actief en telt de familieonderneming 1.500 medewerkers na begin april de overname van Ronveaux, gespecialiseerd in prefab beton. Ondanks de omvang verliest het bedrijf zijn kernwaarden niet uit het oog:  klantentevredenheid, kwaliteit van de dienstverlening en een persoonlijk contact met de klanten.

Goede reputatie

“We hebben een analyse gemaakt van de vrachtwagenmerken op het vlak van brandstofverbruik en DAF scoort duidelijk bij de betere. Maar wat ons het meest heeft aangesproken is de goede reputatie van het merk DAF.”, zegt Benoit Soenen.

“De duurzaamheid en betrouwbaarheid van de DAF multi assers, het comfort voor de chauffeur en het uitstekende zicht rondom waren doorslaggevend in de keuze voor DAF. Ook de krachtige en efficiënte DAF aandrijflijn met een TraXon versnellingsbak levert een maximaal koppel bij lage toeren wat zeer belangrijk is voor bouwtoepassingen”, voegt Soenen er aan toe.

Nauw contact met DAF concessiehouder TH Trucks“Een goed en persoonlijk contact, de prima samenwerking met onze werkplaatsen en de nabijheid van de garage”, somt Benoit Soenen op als drie redenen om voor DAF-concessiehouder TH Trucks te kiezen. Wanty ligt op amper 10 kilometer van Strépy, waar TH Trucks Hainaut gevestigd is. “Die nabijheid vinden wij zeer belangrijk. Het communiceert gemakkelijker en het klikt goed met zowel TH Trucks directeur Filip Matthijs als de accountmanager Jean-Claude Lardinois en onze mensen. Daarenboven leveren ze een zeer goede dienst na verkoop en zijn er nooit problemen met de beschikbaarheid van de onderdelen.”

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This