Webfleet TPMS

Verschenen: 18 november 2021

Als leverancier van telematica-oplossingen voor de transportsector, biedt Webfleet Solutions de mogelijkheid in realtime de bandenspanning op afstand te monitoren. Dit TPMS-systeem zorgt voor een enorme meerwaarde in het wagenparkbeheer.

Webfleet Solutions, Europa’s grootste leverancier van telematica-oplossingen, heeft onlangs WEBFLEET TPMS gelanceerd. De oplossing, een gezamenlijke ontwikkeling van de telematica-leider en moederbedrijf Bridgestone, biedt voorspellend bandenbeheer dat is geïntegreerd in de bekroonde fleetmanagementoplossing WEBFLEET.

Het WEBFLEET-ban­den­span­ning­con­tro­le­systeem (TPMS) controleert de banden­spanning en -tempe­ratuur in realtime. Door het voorspellend banden­ma­na­gement worden problemen gedetec­teerd voordat deze leiden tot kostbare reparaties of uitvaltijd. Wat u ook vervoert – passagiers of vracht – TPMS zorgt ervoor dat de bestemming veilig en op tijd wordt bereikt.

WEBFLEET TPMS is ontworpen voor zware bedrijfsvoertuigen, zoals vrachtwagens en bussen, en maakt gebruik van sensoren die continu de bandenspanning en de bandentemperatuur controleren. De informatie wordt naar het WEBFLEET Telematics Service Platform gestuurd voor analyse. Wanneer een probleem wordt gedetecteerd, waarschuwt WEBFLEET wagenparkbeheerders op kantoor en/of bestuurders in de cabine in realtime. Zo kunnen zij actie ondernemen voordat het probleem zich ontwikkelt tot een ernstiger probleem dat kan leiden tot ongelukken, storingen en kostbare stilstand van voertuigen.

De WEBFLEET TPMS-sensoren zijn uiterst nauwkeurig en eenvoudig te installeren, aangezien ze kunnen worden gemonteerd zonder de band te verwijderen. Met die sensoren kan de TPMS-oplossing te lage of te hoge bandenspanning detecteren voordat dat zelfs maar zichtbaar is. Banden die op de juiste spanning zijn gebracht, verhogen niet alleen de veiligheid, maar zorgen ook voor een betere brandstofefficiëntie en een langere levensduur van de band. Dat alles vertaalt zich in minder CO2-uitstoot en een langere levensduur van de banden.

Voor meer informatie over TPMS kan je terecht op: https://www.webfleet.com/nl_be/webfleet/fleet-management/tpms/

of download de whitepaper https://www.webfleet.com/nl_nl/webfleet/knowledge-centre/downloads/business-value/tyretechnology/?utm_medium=social&utm_source=linkedin&utm_campaign=nl_central_tyretech_202110_organic&utm_content=image

Ons nieuwste e-book gaat uitgebreid in op nieuwe oplossingen, ontwerpen en materialen die ervoor zorgen dat banden optimaal presteren, en het potentiële effect hiervan op de duurzaamheid, de veiligheid en het rendement van uw wagenpark.

Meer nieuws

Een daverend succes voor het “Full Liner” evenement in Genk

Een daverend succes voor het “Full Liner” evenement in Genk

Renault Trucks BeLux heeft gisteren in Hangar 58 in Genk een belangrijke mijlpaal bereikt in zijn streven naar een co2-vrije economie met de organisatie van het evenement "Full Liner". Dit unieke evenement toonde ons volledige gamma elektrische voertuigen, van...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This