Wereldkampioenschap voor professionele chauffeurs groots succes.

Verschenen: 5 oktober 2018

Afgelopen weekend was Gent het strijdtoneel voor het wereldkampioenschap voor professionele chauffeurs. Een internationale delegatie van de beste vrachtwagen- en buschauffeurs nam het tegen elkaar op inzake ecodriving en behendigheidsrijden. Onder een blauwe hemel konden de proeven op veel belangstelling rekenen.

Het wereldkampioenschap werd ditmaal in het hartje van Gent gehouden, meer bepaald op het historische Sint-Pietersplein. Omdat de proeven op zaterdag en zondag werden afgelegd, kwam er heel wat publiek kijken. “Een positieve manier om het vak van beroepschauffeur in de spotslights te brengen,” meent Frans Aerts, voorzitter van de organiserende chauffeursvereniging BTC (Belgium Truckers Club). BTC wist tal van sponsors te interesseren voor het wereldkampioenschap, waaronder ook MAN.

Van meet af aan steunt MAN dit initiatief dat de sector op een gunstige manier onder de aandacht brengt en duidelijk maakt dat het beroep van een professionele chauffeur niet te onderschatten valt. Zo stelt MAN met plezier de nodige voertuigen ter beschikking, zowel tijdens de preselecties als tijdens het kampioenschap zelf. In Gent was dan ook een representatieve weergave van het MAN gamma te bewonderen met MAN TGX trekkers, MAN TGM bakwagens en MAN TGE vans.

Het kampioenschap verwelkomde niet alleen deelnemers uit België en onze buurlanden, maar ook delegaties uit Zwitserland, Zimbabwe, Estland, Servië, Ierland, Polen en Finland vonden de weg naar Gent. In totaal kwamen 140 deelnemers uit 14 verschillende landen naar België. 12 chauffeurs reden de ecodrive.

 

Vooral de Finse delegatie wist met een rijk gevulde prijzenkorf huiswaarts te keren. Ze werden zowel winnaar in de rangschikking van de teams als winnaar “overall”. Ook onze landgenoot Eric Booten haalde een prijs, met een eervolle derde plaats in de ecodrive.

Deelnemen was hier echter duidelijk belangrijker dan winnen, het gaat tenslotte om chauffeurs die hun nationale competities reeds gewonnen hebben. De verschillen tussen eerste en derde plaats zijn dan ook meestal erg miniem. Tijdens de feestelijke uitreiking van de prijzen, in een impressionante tent, was de sfeer zowel vriendschappelijk als uitgelaten.

De volgende edities van het wereldkampioenschap, in 2020, zullen ofwel in Kroatië of in Uruguay plaats vinden. Beide landen hebben immers hun kandidatuur ingediend. Vast staat dat MAN ook hier weer zijn steentje zal bijdragen.

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This