Wereldpremière – de nieuwe Actros

Verschenen: 6 september 2018

Wereldpremière van de nieuwe Actros in Berlijn. Net op tijd voor de IAA Nutzfahrzeuge, die van 20 tot 27 september 2018 in Hannover plaats vindt, stelde Mercedes-Benz vandaag tijdens de Premiere Night het nieuwe vlaggenschip van Mercedes-Benz Trucks aan de internationale pers voor.

Een eerste stap op weg naar geautomatiseerd rijden: de nieuwe Active Drive Assist

Om de bestuurder te ondersteunen en om de veiligheid en het comfort nog te verhogen, introduceert Mercedes-Benz Trucks het deels geautomatiseerd rijden in de serieproductie: de nieuwe Active Drive Assist kan remmen, gas geven en sturen. Het systeem maakt het deels geautomatiseerd rijden in alle snelheidsgebieden mogelijk, en niet alleen maar in één deelgebied.

Een tot 5% lager brandstofverbruik

Het verbruik van de nieuwe Actros ligt nog maar eens lager dan dat van zijn voorganger. Op de snelweg realiseert hij een besparing tot 3% en in het regionaal vervoer zelfs tot 5%. De aerodynamische eigenschappen werden verbeterd door de invoering van de MirrorCam en de nieuwe zijspoilers. De intelligente Tempomat- en versnellingsbaksturing Predictive Powertrain Control (PPC) werkt nog efficiënter en is dankzij het sterker gedetailleerde kaartenmateriaal ook op regionale trajecten bruikbaar. Bovendien worden nieuwe eindoverbrengingen ingebouwd die nog extra brandstof besparen.

De eerste serietruck met MirrorCam in plaats van buitenspiegels om de veiligheid en efficiëntie te verhogen

Bij de nieuwe Actros vervangt de standaard ingebouwde MirrorCam de grote spiegels en de breedhoekspiegels. Op het vlak van de aerodynamica, de veiligheid en de rijeigenschappen­ betekent de MirrorCam een enorme verbetering. Het systeem dat een sterk verbeterd zicht rondom biedt, bestaat uit twee camera’s op de buitenzijde van het voertuig en uit twee 15” displays op de A-stijlen in de cabine.

Active Brake Assist 5: de nieuwe generatie van de noodstopassistent

Active Brake Assist 5 ondersteunt de bestuurder wanneer een kop-staartbotsing of een aanrijding met een voetganger (ongeacht of die de straat oversteekt, naar de truck toeloopt of het traject van de truck volgt) dreigt. Indien nodig voert het systeem volledig automatisch een noodstop uit. Nieuw is dat Active Brake Assist 5 met een combinatie van een radar- en een camerasysteem werkt. Daardoor kan het systeem de zone voor de truck nog beter in het oog houden en beter op voetgangers reageren.

Voor alle assistentiesystemen in alle voertuigen van Mercedes-Benz geldt dat zij hun volledige werking altijd binnen de systeemgrenzen ontvouwen. De bestuurder blijft echter nog altijd volledig verantwoordelijk voor de verkeerssituatie.

Connectiviteit en intuïtieve bediening, onder andere dankzij de multimediacockpit

De nieuwe Actros met zijn volledig vernieuwde multimediacockpit biedt de bestuurder een uniek bedienings- en weergavecomfort. Twee standaard­ ingebouwde, interactieve beeldschermen vormen de centrale informatiebron in de digitale bestuurdersplaats van de toekomst. De displays tonen niet alleen alle voor de bestuurder relevante basisinformatie, maar ook de assistentiesystemen. De connectiviteit van de Actros is een feit: via Apple CarPlayTMof Android Auto kunnen smartphones aangesloten worden. Apps helpen de bestuurder om zijn transportopdracht uit te voeren. Het Truck Data Center verbindt de truck permanent met de cloud en is de basis voor alle connectiviteitsoplossingen. De controle van de truck in real time via Fleetboard en Mercedes-Benz Uptime biedt de ondernemer een grote meerwaarde. Daarnaast verhoogt de draadloze sleutel met afstandsbediening het comfort van de bestuurder nog.

Harmonie tussen functie en schoonheid: het progressieve interieur- en exterieurdesign van de nieuwe Actros

Het interieurdesign van de nieuwe Actros werd consequent met de bestuurder als uitgangspunt ontwikkeld – volgens het principe ‘Inside out’. Die aanpak heeft een modern truckinterieur opgeleverd. De nieuwe ‘User Experience’ van de bestuurder was bepalend voor het volledige ontwikkelingsproces. Het duidelijkst blijkt dit uit de nieuwe multimediacockpit die de Actros het digitale tijdperk binnenleidt. De aanraakfuncties, het breedbeeldformaat van de displays en de details van de bekleding, de sierelementen en de enkele overblijvende analoge schakelaars kenmerken het even moderne als hoogwaardige interieur van het nieuwe vlaggenschip van Mercedes-Benz Trucks. Bij het exterieur lijken de verhoudingen nog homogener doordat de­ gebruikelijke buitenspiegels weggevallen zijn. In combinatie met de dynamisch vormgegeven MirrorCam en de kenmerkende koplampen met ledtechniek bezorgt de afwezigheid van de buitenspiegels de nieuwe Mercedes-Benz Actros een progressief uiterlijk.

Innovatie voor het bouwtransport: de nieuwe Actros lag aan de basis van de nieuwe Arocs

Lagere kosten, een hoge veiligheid en een maximale beschikbaarheid van het voertuig zijn ook van belang voor het bouwtransport. Daarom vinden we talrijke blikvangers uit de nieuwe Actros ook terug in de nieuwe Arocs. Zo is bijvoorbeeld elke Arocs standaard uitgerust met de verbeterde Predictive Powertrain Control, die zijn sterke punten vooral in het bouwvervoer met zijn vele en vaak korte regionale trajecten uitspeelt.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This