Werkkleding: Veilig, duurzaam en milieuvriendelijk

Verschenen: 19 mei 2022

MEWA focust op innovatieve en grondstofbesparende productie

Investeringen in de ontwikkeling van nieuwe producten en geavanceerde technologieën zijn een wezenlijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie van MEWA. De textieldienstverlener optimaliseert voortdurend zijn grondstofbesparende procestechnologieën en is daarmee de koploper in de branche. Dat geldt ook voor de ontwikkeling van textiel, zoals werkkleding en beschermende kleding. Om dat te bereiken, werkt MEWA nauw samen met experts op vlak van onderzoek, onderwijs en praktijk.

Eigen ontwikkelingsafdeling voor werkkleding en beschermende kleding

Mechelen, mei 2022 – Bij MEWA ligt de focus bij de ontwikkeling van textiel zoals werkkleding en bedrijfstextiel altijd op kwaliteit en duurzaamheid, want duurzaam werken is de beste manier om grondstoffen te sparen. Er worden uitsluitend hoogwaardige materialen gebruikt, die voldoen aan de eisen van de werkomgeving en aan de hoge eisen van industrieel wassen. In de eigen ontwikkelingsafdeling voor werkkleding en beschermende kleding worden nieuwe collecties ontworpen en wordt bestaande kleding verder ontwikkeld in samenwerking met stoffenfabrikanten en onderzoeksinstituten. De veerkracht en de duurzaamheid van de werkkleding worden getest tijdens intensieve testprocedures in het eigen technisch centrum en in gecertificeerde instituten. Het resultaat: verbeterde en duurzame stoffen met nieuwe, extra beschermende functies, zoals antistatische, las- of chemische bescherming.

Geoptimaliseerde testprocedure in het eigen technisch centrum

Voor de lancering van een nieuwe werkkledingcollectie wordt de stof eerst getest in het technisch centrum van MEWA in het Duitse Wiesbaden. Bij het testen wordt de stof ten minste 30 keer gewassen, behandeld en vervolgens getest op zaken als scheurvastheid, kleurechtheid en slijtage.

In het technisch centrum van MEWA wordt de kleding getest op duurzaamheid en slijtvastheid. Photos : © MEWA

“De klant kan ervan op aan dat aan alle nodige veiligheidsnormen wordt voldaan en dat ze optimaal zijn afgestemd op de zorgprocessen. Onze manier van werken voldoet aan de specificaties van internationaal geldende ISO-normen”, verklaart Danny Vermeir, technisch directeur MEWA Servibel.

Trend naar degelijke en duurzame werkkleding

Bij de keuze van werkkleding is duurzaamheid steeds vaker een doorslaggevende factor voor bedrijven en ondernemingen. Aldus gecertificeerde textieldienstverleners bieden een milieuvriendelijke en grondstofbesparende verhuurservice voor bedrijfsuitrusting. MEWA gaat nog een stap verder en heeft onlangs haar eerste collectie uit gerecycleerd materiaal ontwikkeld. Peak is werkkleding met uitstekende functionele eigenschappen en heeft de look van een modieuze outdooroutfit. De polyestergarens die ervoor gebruikt werden, zijn uitsluitend gemaakt van gerecycleerde PET-waterflessen. Die worden gecombineerd met biologisch katoen. In totaal worden voor het vervaardigen van MEWA PEAK ongeveer 75 procent duurzame en grondstofbesparende materialen gebruikt.

Voor het vervaardigen van de nieuwe bedrijfskledingcollectie ‘PEAK’ wordt zo’n 75 procent duurzame en grondstofbesparende materialen gebruikt. Photos : © MEWA

De kwaliteit van de gerecycleerde materialen vormt een grote uitdaging bij het aanbieden van duurzame textieldiensten. Het gaat hier vooral om sterkte, die cruciaal is voor werkkleding. “De afgelopen jaren is de kwaliteit van gerecycleerd polyester aanzienlijk verbeterd en is de bereidheid om te investeren in de recyclingsector over het algemeen toegenomen – ook in ons netwerk”, vervolgt Danny Vermeir.

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This