Widem Logistics maakt switch naar Scania

Verschenen: 30 juni 2023

Widem Logistics, dat gespecialiseerd is in transport, logistiek en douane-expeditie, werd in 1983 opgericht en kiest nu voor het eerst in zijn geschiedenis voor de vrachtwagens van Scania. De 12 bestelde exemplaren van de 460 R Super dienen deels ter uitbreiding en deels ter vervanging van de bestaande vloot.

De fashion-sector boomt, en het in Rekkem gevestigde Widem Logistics weet met zijn brede internationale aanwezigheid klanten te ondersteunen bij die groei. “Onze business bestaat voor 80% uit fashion en 20% uit andere sectoren. Zowel wat het transport betreft als de logistiek coveren we een groot aantal Europese landen, maar we hebben onder andere ook vestigingen in Marokko en Turkije. We bieden onze klanten niet alleen internationaal transport en logistiek, met alle douane-dienstverlening die daarbij komt kijken, maar ook een fijnmazige distributie naar de B2B-sector en de eindklant,” zegt Koen Vanden Berghe, Managing Director van het bedrijf.

“Ik heb het bedrijf opgericht in 1983, en sindsdien is Widem Logistics gestaag gegroeid,” zegt oprichter Yvan Vande Ghinste. “We zijn in 2015 gestart met het logistieke luik. Van 3.000 m² aan magazijn toen, zijn we vandaag uitgegroeid tot 50.000 m² op LAR in Rekkem, 22.000 m² in Italië en 6.000 m² in het Duitse Eisenach, vlakbij de magazijnen van Amazon en Zalando. En binnenkort breiden we nog uit met een magazijn in de Britse Midlands, waar we door een proactieve aanpak in het kader van de Brexit bijzonder sterk staan.”

Bij de activiteiten van Widem Logistics hoort uiteraard ook een transportvloot. Alleen al in België gaat het daarbij om een zeventigtal lichte bedrijfsvoertuigen en evenveel zware vrachtwagens. Een aantal van die laatste wordt nu vervangen door 12 Scania-trekkers, die de vloot ook verder uitbreiden. “Het is de eerste keer dat we bestellen bij Scania. Die beslissing hebben we heel pragmatisch genomen, door het aanbod van alle merken naast elkaar te leggen en ze zowel qua kwaliteit, prijs, uitrusting en verbruik met elkaar te vergelijken. En Scania kwam er op alle vlakken goed uit,” aldus Koen Vanden Berghe.

“Doorslaggevende factoren daarbij waren het comfort voor de chauffeurs, de veiligheidsuitrusting en het lage verbruik. Widem Logistics zet in op vergroening, omdat we daar zelf mee begaan zijn en omdat de klanten vragende partij zijn. Dat doen we trouwens ook niet alleen voor onze vrachtwagens, maar we openen nu ook een nieuw CO2-neutraal magazijn in Rekkem,” vult  Yvan Vande Ghinste aan.

Widem Logistics gaat voorlopig nog niet overstag voor geëlektrificeerde trucks, maar kiest wel voor de voor de meest vooruitstrevende vrachtwagens met verbrandingsmotoren. Voor de eerste 12 Scania trucks die het bedrijf bestelde, viel de keuze op de 460 R Super. “We vervoeren geen al te zware ladingen, en dus kozen we in het verleden ook altijd voor een gelijkaardig vermogen. De chauffeurs kijken in elk geval reikhalzend uit naar de nieuwe vrachtwagens, waarvan de eerste nu uitgeleverd worden. Ze zijn sowieso al blij met de ergonomie en de kwaliteit van de aanloopvrachtwagens die Scania ter beschikking stelde, maar onze eigen exemplaren zijn nog beter uitgerust en beschikken onder andere over een luchtgeveerde cabine, wat bij de bestaande vloot niet het geval was, en wat op lange afstanden voor extra comfort zorgt,” aldus Yvan Vande Ghinste.

“We zijn niet gegaan voor vrachtwagens met extreem veel snufjes, aangezien de voertuigen van Scania sowieso al goed en compleet uitgerust zijn. We hebben wel geïnvesteerd in extra veiligheid, met onder andere een dodehoekwaarschuwingssysteem, dat zeker in het Verenigd Koninkrijk zijn nut zal bewijzen, en een waarschuwingssysteem dat aanrijdingen met zwakke weggebruikers helpt te voorkomen. Als alles naar wens verloopt met deze eerste 12 voertuigen, kiezen we in de toekomst zeker opnieuw voor Scania,” besluit Koen Vanden Berghe.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This