Wiegel Bulk Solutions: Uitbreiding distributeurschap Mouvex en Blackmer

Verschenen: 24 april 2024

Wiegel Bulk Solutions*, bekend leverancier voor pomp- en compressortoepassingen in het tanktransport, breidt haar distributeurschap voor de merken Mouvex en Blackmer in Nederland (sinds 2011) en Duitsland (sinds 2014) opnieuw uit. Ditmaal naar België en Luxemburg. Wiegel heeft al jaren een vestiging in België en onderhoudt nauwe samenwerkingen met truckdealers aldaar.

 

Van zowel Mouvex als Blackmer is Wiegel Bulk Solutions een geaccrediteerde MSP-partner. Dat wil zeggen dat ze geautoriseerd zijn om onder auspiciën van de fabriek garantieclaims en reparaties af te wikkelen. Het bedrijf heeft een omvangrijk assortiment componenten en reservedelen standaard op voorraad,waardoor zij snel kunnen schakelen. Dit leidt tot een grotere leveringszekerheid, wat de bedrijfszekerheid van de relaties van Wiegel ten goede komt.

De pompfabrikanten Mouvex en Blackmer, beiden onderdeel van PSG, zijn gespecialiseerd in afdichtingsvrije pompen en compressoren voor het transport van vloeistoffen en droge bulk in de transportsector, de chemische industrie en de voedingssector wereldwijd.

 

Naast het pakket van Mouvex en Blackmer voert Wiegel Bulk Solutions in de Belgische en Luxemburgse markt ook het merk Unibloc. Van deze Amerikaanse producent brengt Wiegel verdringerpompen, ofwel lobbenpompen, op de markt. Interessant te melden is dat Wiegel Bulk Solutions voor bovengenoemde markten werkt met hun nieuwe, vaste servicepartner, HYSS BV uit het Belgische Ninove. Deze centraal in België gevestigde en gerenommeerde onderneming is gespecialiseerd in het opbouwen van hydraulische systemen op vrachtwagens en (lichte) bedrijfswagen en het leveren van bijbehorende technische services. Verder heeft Wiegel een nieuwe countrymanager aangesteld om nieuwe en bestaande klanten in het bovengenoemde werkgebied nog beter te kunnen bedienen. De heer Kim Ferson heeft een langjarige technische achtergrond op het gebied van motorvoertuigtechniek en werktuigbouwkunde.

 

* Wiegel Bulk Solutions in Moerdijk is gespecialiseerd in het klantspecifiek opbouwen van pompen en compressoren op trucks. Teneinde de inzetbaarheid van trucks verder te vergroten, wordt ingezet op ruimtebesparende en lichtere oplossingen van gerenommeerde fabrikanten als Mouvex, Blackmer en Unibloc. Wiegel is onderdeel van de Stokvis Group, een familiebedrijf met 16 ondernemingen op 24 locaties.

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This