Wijlhuizen Group verdubbelt opslagcapaciteit logistiek

Verschenen: 19 november 2020

Tegen de stroom oproeien, dat is wat Wijlhuizen Group momenteel doet. In Arnhem wordt de logistieke capaciteit verdubbelt met 5000m2 extra vloeroppervlakte. Daarnaast wordt er flink geïnvesteerd in verdere automatisering van de processen en maakt het bedrijf zich klaar voor een volgende stap in haar expansie.

Wijlhuizen Group speelt een leidende rol binnen de Benelux op het gebied van after-market truck- en trailer onderdelen met dochters Wijlhuizen en Beneparts. Daarnaast kent ook de dochter Parts Factory met het merk Fleetline een stevige groei binnen Europa. Jim Bronkhorst, CEO van Wijlhuizen Group, aan het woord: “Uiteraard zijn wij ook niet ongevoelig voor de Corona problematiek, maar ondanks deze crisis zien wij gelukkig toch nog mogelijkheden om te groeien. Daarnaast neemt de vraag naar nachtdistributie toe en willen wij nu anticiperen op de verdere groei die wij verwachten. Logistiek speelt daarin een centrale rol.”

In 2013 betrok Wijlhuizen Group een nieuw hoofdkantoor met magazijn in Arnhem en 7 jaar later zijn de werkzaamheden voor nieuwbouw in volle gang. “Medio 2021 zullen wij de uitbreiding van ons logistieke centrum kunnen activeren. Hierdoor zullen we ons serviceniveau bij veel klanten verder kunnen vergroten en door de extra automatisering verwachten we de leverbetrouwbaarheid nog verder te brengen”, zegt Bronkhorst.

De groei van de laatste jaren zag Wijlhuizen Group vooral ontstaan door haar focus op persoonlijke service, een breed en diep assortiment en digitalisering van de dienstverlening. “We verwachten met deze formule ook de komende jaren nog verder te kunnen groeien. De rek is er wat dat betreft nog lang niet uit.”

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This