Wijlhuizen Group vergroot slagkracht in België met overname van Remco

Verschenen: 24 november 2023

De grossier in truck- en traileronderdelen breidt vanaf 1 januari 2024 haar positie in de België stevig uit met de overname van Remco Belgium. Door de overname komt Remco in de groep waar ook de grossiers Wijlhuizen (NL) en Beneparts (BE) onderdeel van zijn..

De Belgische grossier Remco, sinds 2009 onderdeel van de Swiss Automotive Group (SAG), heeft haar hoofdvestiging in Drongen, nabij Gent. Daarnaast zijn er vestigingen in Eupen, Lummen en Herstal. Het personeel is maandag ingelicht. De naam, locatie en de personele bezetting blijven onveranderd.

Jim Bronkhorst, CEO van de Wijlhuizen Group, legt uit: “Met Beneparts hebben we de laatste jaren een flinke groei gemaakt op de Belgische markt. We streven echter naar marktleiderschap en binnen die strategie past de overname van Remco perfect. Met het toevoegen van 4 vestigingen hebben we in één stap 6 servicepunten binnen België, daardoor kunnen we door het hele land een snelle leveringen bieden. Verder werken bij Remco veel kundige medewerkers, waarmee we ook in de toekomst graag de klanten blijven bedienen.”

Remco telt bijna vijftig personeelsleden en zo’n twintig miljoen euro omzet. Door deze stap is de combinatie Beneparts/Remco in één klap een leidende speler in de Belgische markt. Gezamenlijk bieden Remco en Beneparts 6 vestigingen en dekking in heel België.

Sandro Pifaretti, Executive Chairman van SAG, vertelt over de verkoop van Remco: “Wij zijn de medewerkers van Remco dankbaar voor de samenwerking in de afgelopen jaren. Met Wijlhuizen Group hebben wij een partij gevonden die voor de klanten en medewerkers van Remco de beste toekomst biedt. Zij zijn immers al markleider binnen de Benelux en zijn daardoor ook in staat om de tijd en aandacht te geven aan Remco die het bedrijf verdient. Wij dragen Remco daarom met een gerust hart over aan het management van de Wijlhuizen Group.”

De combinatie van Remco met Beneparts en Wijlhuizen biedt voor de klanten van Remco veel toegevoegde waarde. Louis Grulois, CEO van Remco, legt uit: “Voor Remco betekent deze stap dat we in de toekomst nog sterker aanwezig kunnen blijven op de Belgische markt. Samen met Beneparts en Wijlhuizen zijn we de grootste grossier op het gebied van truck- en traileronderdelen. Dit biedt veel voordelen voor onze klanten. Zo hebben we niet alleen een nog veel groter productaanbod, maar zullen we ook onze klanten kunnen faciliteren met complete werkplaatsconcepten zoals TruckXL en met softwarekoppelingen die zorgen voor digitale pakbonnen en facturen.”

De Wijlhuizen Group, marktleider in de Benelux, heeft ruim 300 medewerkers in dienst. Naast Wijlhuizen en Beneparts vallen ook de bedrijven Parts Factory (import en export van onderdelen voor truck, trailer en bus) en PartsXpert Benelux (formulegever voor groothandels, vrije garages en zelf reparerende fleetowners) onder de Wijlhuizen Group.

Synergie

In de komende maanden zal het management van Beneparts en Remco samen de mogelijkheden voor synergie onderzoeken. Vast staat al wel dat het productgamma flink zal worden uitgebreid en dat de voor de klanten bekende gezichten aanblijven. Verder zal het bekende e-commerce platform “Connects” ook beschikbaar komen voor klanten van Remco, zodat Remco ook op dit vlak voorop loopt.

Meer nieuws

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics voegt eerste trucks in Dachser-kleuren aan wagenpark toe Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in Dachser-kleuren aangeschaft. Het...

DAF Trucks Vlaanderen uitgeroepen tot ‘Factory of the Future’

DAF Trucks Vlaanderen uitgeroepen tot ‘Factory of the Future’

DAF Trucks Vlaanderen is bekroond tot ‘Factory of the Future’. De prestigieuze onderscheiding is een erkenning van de indrukwekkende ontwikkeling van DAF’s cabine- en assenfabriek in het Belgische Westerlo. De hypermoderne en technologisch geavanceerde...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This