Wissermechanisme, zonder wissermotor

Verschenen: 8 mei 2019

Suitable for: Mercedes-Benz

Het wissermechanisme 4.69453 brengt de draaibeweging van de wissermotor over naar de wisserarmen. 

Het wissermechanisme bestaat uit 2 wisserarmvoeringen, diverse gekoppelde scharnierstangen en een beugel voor de motor. De afzonderlijke scharnierstangen worden bewogen door de draaibeweging van de motor. Deze beweging wordt overgebracht naar de wisserarmvoeringen, die ook verantwoordelijk zijn voor de constante beweging van de wisserarmen. Een huls beschermt de wisserarmvoeringen tegen stof en de moffen zijn gemaakt van gesinterd brons.

Tips & trucs

Zet de ruitenwissers voor demontage naar de eindpositie. Demonteer eerst de wisserarmen en controleer de werking van de scharnieren/montagetanden. Demonteer dan de wissermotor, controleer de elektrische contacten. Demonteer het wissermechanisme en reinig de montagebeugels. 

Monteer nu de nieuwe wisserstang zonder spanning. Als het ruitenwissersysteem niet in de eindpositie is gezet voor de demontage, dan raden we aan om het wissermechanisme zonder wisserarmen te bedienen en dit vervolgens in de eindpositie te zetten. Nu kunnen de wisserarmen gemonteerd worden.

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This