XLS: de volgende generatie schuifzeilen voor ladingzekering

Verschenen: 3 juni 2021

Toegevoegde waarde creëren voor transportbedrijven, dat is wat Roland International al 57 jaar doet. Roland International is Europa’s toonaangevende fabrikant van bedrukte schuifzeilen. Hun unieke XLS oplossing voor het intermodaal vervoeren van lading die de neiging heeft om uit te puilen, is nog verder verbeterd. Ewals Cargo Care, een van Europa’s grootste intermodale transportbedrijven, heeft de XLS-oplossing in combinatie met InfiniShield bedrukking als standaard voor hun volledige vloot.

Mega Huckepack XLS voor Ewals Cargo Care

Roland en Ewals hebben samen het XLS-systeem ontwikkeld. Deze geavanceerde en gepatenteerde oplossing heeft alle kenmerken van een conventioneel schuifzeil, maar daarbij is de unieke Mega Huckepack XLS een structureel sterkere en veiligere trailer om lading zoals banden, bulkzakken en andere losse producten te vervoeren.

De huidige XL gecertificeerde trailer (EN 12642 XL) voldoet niet aan de eisen voor specifieke type vervoer, waar de lading de neiging heeft om uit te zetten tijdens het transport over de weg, per spoor of op de boot.

Het schuifzeil is voorzien van verticale aluminium planken welke een vitaal onderdeel vormen van de totale voertuigconstructie, geschikt voor het vastzetten van de lading. Het schuifzeil, dat vóór het laden naar binnen wordt voorgespannen, zorgt ervoor dat de oplegger de wettelijke vastgelegde voertuigbreedte niet overschrijdt – ongeacht welke lading er vervoerd wordt. Er zijn nieuwe verbeteringen doorontwikkeld, waardoor het systeemgewicht met meer dan 80 kg per voertuig is gedaald (!), zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties en veiligheid. Dit resulteert in lagere kosten, een meer ergonomische bediening, een hoger laadvermogen en dus meer efficiëntie voor de eindgebruiker. Deze ultieme oplossing is getest en gecertificeerd door de Duitse autoriteiten (TÜV en UCI).

Ewals Cargo Care, een van Europa’s grootste intermodale transportbedrijven, heeft de XLS-oplossing al meer dan 10 jaar als standaard schuifzeil. Bart van Rens (Manager Fleet Control Ewals Cargo Care) legt uit: “We hebben bewust voor Roland gekozen als onze partner voor de ontwikkeling van een specifieke schuifzeil-oplossing, omdat zij de kennis, ervaring en productiemogelijkheden in huis hebben. Mede op basis van gebruikerservaring, werd de XLS oplossing verder geoptimaliseerd. We hebben meer dan 2000 trailers uitgerust met XLS schuifzeil. Voor ons is dit de industriestandaard in intermodaal transport.”

InfiniShield – The Ultimate Printed Curtain

InfiniShield is een nieuw merk van Roland dat een volledige reeks aan digitale UV en Solvent printtechnologieën op PVC samenbrengt, met meerdere beschermende coatings om het ultiem bedrukte schuifzeil te bieden voor elk type trailer. Gecombineerd met hun grondige kennis van kleur, compositie, typografie en design maken ze indrukwekkende full color prints. Dankzij de coatings zijn deze schuifzeilen vuilafstotend, gemakkelijk schoon te maken en bieden zij zelfs tot 5 jaar garantie.

Hesse van Groningen (Country Manager van Roland – LoadLok Nederland) zegt: “Roland is altijd al een pionier geweest op het gebied van printen. Al in 1985 (!) was Roland het eerste bedrijf in onze industrie dat op schuifzeilen printte. In ons Centre of Excellence in Europa bieden we onze klanten ieder bedenkbare digitale of offset printtechnologie aan. Op basis van de vereisten van de klant zijn we in staat om het ultieme geprinte schuifzeil te leveren, van enkele sets tot vervanging van volledige vloten.” Hesse legt uit: “We investeren voortdurend in de ontwikkeling van digitale printtechnologieën, product en productiekwaliteit, om onze nummer 1 positie in de markt te behouden. We zijn er trots op dat we erkend worden voor onze innovatieve schuifzeil-oplossingen en uitstekende duurzaamheid onder alle omstandigheden. We leveren onze oplossingen in geheel Europa, van kleine tot grote eindgebruikers.” 

Wilt u meer weten over XLS, InfiniShield of andere innovatieve Schuifzeil-oplossingen die Roland te bieden heeft? Hoe dit werkt zie je hier: https://www.youtube.com/watch?v=dAoXxFeZIzg

Meer nieuws

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo Trucks ontwikkelt vrachtwagens met verbrandingsmotoren die op waterstof rijden. Wegtests met vrachtwagens die waterstof in verbrandingsmotoren gebruiken, zullen beginnen in 2026 en de commerciële lancering is gepland voor het einde van dit decennium....

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This