ZOLDERSE DAKPROJECTEN REKENT VOOR 100% OP DE RENAULT TRUCKS MASTER

Verschenen: 13 oktober 2020

Als sluitstuk van de ruwbouw is de plaatsing van het dak een belangrijke stap in elk bouwproject. Bij een aantal van de grootste bouwprojecten in ons land wordt die taak toevertrouwd aan Zolderse Dakprojecten. Het bedrijf rekent daarvoor op een 25-tal Master bestelwagens van Renault Trucks, waarvan er nu 5 vervangen worden door gloednieuwe exemplaren. Het resultaat van een uitstekende producttevredenheid en een vlotte samenwerking met Renault Trucks Bielen in Heusden-Zolder.

Het nieuwe NATO-gebouw in Brussel, het Havengebouw in Antwerpen, het logistieke centrum van Nike in Laakdal, het dak van het Waasland Shoppingcenter… stuk voor stuk indrukwekkende projecten waarbij het plaatsen of renoveren van het dak toevertrouwd werd aan Zolderse Dakprojecten. “We behoren tot de top-3 van België in onze sector. Wanneer een grote bouwonderneming een project start, is de kans bijzonder groot dat we top-of-mind zijn wanneer er aan het dak gedacht wordt,” zegt Bart Verjans, verantwoordelijk voor administratie, IT en HR bij het bedrijf.

In de dertig jaar waarop het Limburgse familiebedrijf uitgroeide van een dakwerkbedrijf voor particuliere projecten tot de grote speler die het vandaag is, speelt de Renault Trucks Master een belangrijke rol. “We zijn bijzonder tevreden over ons bestelwagenpark, dat volledig bestaat uit Master bestelwagens van Renault Trucks, een 25-tal. In 2017 hebben we een tender uitgeschreven om de markt te testen, maar de Master bleek voor ons nog steeds de juiste keuze, zowel qua kwaliteit, prestaties als TCO. Met de vijf nieuwe Renault Trucks Master bestelwagens die we nu gekozen hebben, bevestigen we ons vertrouwen,” zegt Verjans. “Ze worden ook steeds beter. De vooruitgang op het vlak van verbruik, comfort en duurzaamheid van de nieuwe voertuigen in vergelijking met de eerste modellen is opmerkelijk.”

Vertrouwen in het netwerk

Een even doorslaggevende factor in de keuze van Zolderse Dakprojecten voor Renault Trucks is het netwerk. “Al onze bestelwagens komen van bij Renault Trucks Bielen, een partner waar we door dik en dun op kunnen rekenen. Net als wij zijn ze een familiebedrijf met de perfecte omvang: groot genoeg om elk project aan te kunnen en een professionele service te bieden, maar anderzijds ook niet te groot, zodat je niet verstrikt raakt in procedures en een ingewikkelde bedrijfsstructuur. En vooral: ze denken mee en verschuilen zich niet achter procedures. Wanneer we iets nodig hebben, is dat zo gefikst. De fysieke nabijheid is daarbij ook een troef: even binnenspringen net voor het vertrek naar een werf is nooit een probleem. En als het niet meteen opgelost kan worden, zorgt Garage Bielen voor een vervangvoertuig zodat we zonder onderbreking verder kunnen,” schreeuwt Verjans het vertrouwen in Bielen spreekwoordelijk van de daken.

Zolderse Dakprojecten heeft zo’n 100 eigen werknemers die elke dag onderweg zijn naar een werf in een Renault Trucks Master, naast de 100 tot 150 onderaannemers die ingeschakeld worden. Het beschikt daarvoor over uitvoeringen met zowel enkele als dubbele cabine, die drie of zes mensen per keer kunnen vervoeren bovenop het materiaal dat ze nodig hebben. Tot voor kort toch… “Met de coronacrisis hebben we de toepassing van de social distancing-regels voor onze werknemers toevertrouwd aan Garage Bielen. Zij zorgden voor de compartimentering van de passagiersruimte met plexiglas, volgens de regels van de kunst. Daardoor kan elke Master nu twee of vier mensen in alle veiligheid transporteren, en huren we extra voertuigen om iedereen ter plaatse te krijgen.”

Heeft de Renault Master een vaste plaats verdiend in het wagenpark van Zolderse Dakprojecten? “Zolang de prijzen competitief blijven en we kunnen blijven rekenen op de expertise van Renault Trucks Bielen, zal het alternatief al heel straf moeten zijn om ons zelfs nog maar te doen twijfelen,” besluit Verjans.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This