Elektrische bestelwagens: moeiteloze transitie dankzij operationele leasing

Verschenen: 9 september 2021

Klimaatdoelstellingen,CSR, maar ook lage-emissiezonesen fiscale drukmaken de overstap naarelektrische bedrijfsvoertuigenonafwendbaar, bestelwagensincluis. Deelstepbedrijf Dott maakte de overstap al, maar veel bedrijven zitten nog met vragen rond kostprijs enhaalbaarheid. Terecht? Athlon Belgium zet de mogelijke struikelblokken en voordelen via operationele leasing op een rijtje. 

Is bij de personenauto’s de trend richting elektrisch rijden al langer ingezet, dan is de omwenteling bij de vans nog maar net aangevat. Maar het kan snel gaan. In steden als Gent, Brussel en Antwerpen worden oudere dieselvoertuigen al langer gebannen en schuift de weringsdrempel op richting Euro 5 en uiteindelijk Euro 6. Andere steden zullen volgen en misschien zelfs strengere criteria hanteren onder impuls van de publieke opinie. Ook de fiscaliteit zal bedrijven ongetwijfeld in de richting van elektrische bestelwagens sturen. Daarom biedt Athlon Belgium een brede range voertuigen aan en helpen ervaren consultants bedrijven de omslag te maken. 

Voordelen vs struikelblokken
Emissieloos rijden, de rustgevende ervaring en de besparing op de brandstofkosten, zijn overtuigende voordelen van E-Vans. Athlon experts helpen om de – vaak vermeende – struikelblokken weg te nemen. 

Vragen en twijfels spelen een belangrijke rol bij de bereidheid van bedrijven om over te stappen naar E-Mobility. Onze begeleiding begint bij de keuze van de juiste E-Vans. Sommige modellen hebben immers een groter rijbereik dan andere en kunnen bovendien sneller laden. Wat dat rijbereik betreft: veel bestelwagenrijders hebben aan een volle acculading genoeg om meerdere dagen te overbruggen. Voor de laadinfrastructuur helpen de consultants van Athlon bij het bepalen van de laadnoden en werken een voorstel uit in samenwerking met gerenommeerde laadpaalpartners. De kosten voor deze infrastructuur zijn trouwens fiscaal volledig aftrekbaar.”
Steve Somers, LCV (Light Commercial Vehicle)-specialist bij Athlon Belgium

Geen risico’s, minder downtime
Dankzij operationele leasing van elektrische bestelwagens worden eventuele risico’s afgewenteld. Bovendien biedt het een garantie op een maximale return on investment. 

“Alle operationele kosten zijn inbegrepen, de restwaarde is gegarandeerd en financiële middelen worden met VanLease beter gespreid. Bovendien worden administratieve lasten, maar ook de downtime van voertuig en personeel vermeden. Die kunnen zwaar doorwegen in het totale kostenplaatje. Daarom is het belangrijk om naar de Total Cost of Use (TCUte kijken, in plaats van naar de Total Cost of Ownership.”
Steve Somers

Emissievrij
Dott, een bedrijf dat elektrische steps inzet in grote steden over heel Europa, gaat in zee met Athlon voor zijn elektrische bestelwagens in België.

“Wij staan voor duurzame mobiliteit. Het spreekt dan ook voor zich dat we voor het wisselen van de batterijen van onze steps opteren voor emissievrije oplossingen zoals cargofietsen en E-Vans. Als start-up willen we geen te grote financiële investeringen aangaan en ons 100% met onze core business bezighouden. Het all-in leasingpakket van Athlon beantwoordt aan al onze wensen”.
Max Boutsen, Project Manager Operations & Sustainability bij Dott

Dott plant om tegen 2022 alleen nog maar zero emissiewagens in te zetten. 

eVito Kastenwagen, Radstand 3.200 mm, Überhang lang (IN2), Wärmedämmendes Glas rundum (H20), Mercedes-Benz Wallbox Home (-nocode-), 43,2 cm (17 Zoll) Stahlräder (RS7), brillantsilber (9744)

eVito Mercedes-Benz Wallbox Home

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This