Renault EZ-FLEX: een eerste experiment in samenwerking met La Poste

Verschenen: 29 mei 2019

Elke dag rijden postbodes rond in stadscentra en moeten ze meer dan honderd keer parkeren, uitstappen en weer instappen om hun pakjes in- en uit te laden. Ze verlangen ernaar om hun rondes op een wendbare, vloeiende en emissievrije manier te kunnen uitvoeren.

De compacte en wendbare Renault EZ-FLEX werd ontwikkeld om een antwoord te bieden op de mobiliteitseisen van de leverancier. Met hun elektrische aandrijving verzekeren ze een duurzame mobiliteit. De moduleerbaarheid van het achterste deel kan worden bestudeerd en zal het mogelijk maken om de evolutie van het ecosysteem van het geteste voertuig te voorspellen. Het geconnecteerde voertuig is uitgerust met tal van sensoren en maakt het dus mogelijk om gebruiks- en trajectgegevens te verzamelen en te analyseren, zoals de afstand, het rijbereik, de snelheid en het aantal stops. Zo krijgt men meer inzicht in de dagelijkse realiteit van de leveringen.

Deze gegevens zullen worden geanalyseerd in het licht van de feedback van postbodes, hun ervaringen in de dagelijkse praktijk, hun beperkingen en de reactie op hun omgeving.

Al die gegevens zullen worden gebruikt om het bedrijfsvoertuig aan te passen aan de uitdagingen van de stadsleveringen van morgen.

Die innovatieve benadering, die is verankerd in het principe van test & learn, breekt radicaal met de traditionele praktijken voor de autowereld voor het grote publiek. Groupe Renault heeft een zekere expertise ter zake: de Formule 1, waarin Renault sinds 1977 actief is, steunt op diezelfde benadering van permanente innovatie.

Bouwen aan de mobiliteit van morgen betekent rekening houden met de nieuwe toepassingen en nieuwe behoeften van onze klanten.

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This