TLV vreest voor capaciteitsproblemen en (verkeers)veiligheid

Verschenen: 26 januari 2018

Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) is ontevreden over de beslissing van burgemeester Segers van Dilbeek om de snelwegparking in Groot-Bijgaarden (E40) ’s nachts af te sluiten. De beroepsorganisatie van de Vlaamse transporteurs heeft begrip voor de terechte schrik van de omwonenden maar vreest dat de sluiting voor capaciteitsproblemen zal zorgen met nadelige gevolgen voor de verkeersveiligheid. TLV benadrukt voor de zoveelste keer dat het echte probleem ten gronde moet aangepakt worden.

De beslissing van de Dilbeekse burgemeester kwam er naar aanleiding van het zoveelste incident rond (trans)migranten die aan boord van een vrachtwagen wilden klimmen om op die manier in Engeland te raken. De migrantenproblematiek bestaat al enkele jaren en vrachtwagenbestuurders zijn al heel lang het slachtoffer van wanhopige, maar vaak ook agressieve mensen die het Verenigd Koninkrijk willen bereiken.

Het sluiten van snelwegparkings biedt geen oplossing voor het probleem en dreigt de veiligheid van vrachtwagenchauffeurs nog meer in het gedrang te brengen. De snelwegparking in Drongen is ’s nachts ook al enkele maanden verboden terrein voor vrachtwagens. Zo blijven er maar weinig potentiële rustplaatsen over. Bovendien wordt het probleem verlegd en zullen transmigranten andere manieren zoeken om hun doel te bereiken.

De kans is bestaande dat de parking in Wetteren heel snel volzet zal zijn, en dat de chauffeurs geen alternatieven zullen vinden om hun verplichte rust te nemen. De nacht doorbrengen op de pechstrook is alvast geen volwaardig alternatief. Het is niet bevorderlijk voor de nachtrust zelf, en levert potentiële risico’s op voor andere weggebruikers.

TLV pleit opnieuw voor verhoogde investeringen in de uitbreiding van beveiligde parkingcapaciteit. In afwachting hiervan kan privé-bewaking van de huidige snelwegparkings een oplossing bieden. TLV zal dus opnieuw bij Vlaams Minister Ben Weyts aandringen op een structurele oplossing voor het probleem. Het is cruciaal dat vrachtwagenbestuurders hun nachtrust in alle comfort en veiligheid kunnen doorbrengen.

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This